För alla som vill gå i skolan och utbilda sig ska det i Sverige vara lika villkor för alla, men är detta verkligen något som är med sanningen överensstämmande? Vad händer exempelvis om du som befinner dig på Gotland vill ha samma chans till utbildning som den som bor i Stockholm? Ja, så får det kanske egentligen inte tänkas eftersom när det kommer upp till speciella utbildningar på universitetsnivå, så kommer det att vara många runt om i landet som behöver flytta och bo på annan plats under sin utbildning. Egentligen är det faktiskt så att alla har samma möjligheter till bra utbildning, var de än bor i Sverige. det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet är att en del utbildningar är så dyra så att bara ett fåtal har råd med dem.

När det gäller dagis, förskola, grundskola, gymnasium och högskola så kommer detta att vara något som du finner alla varianter av även om du är den som är bosatt på Gotland. Kanske kommer det till och med att vara lite mera förspänt att gå på en plats under sin utbildning där alla känner alla, vilket borde bidra till en större gemenskap och en bättre känsla på skolorna i jämförelse med andra i de större svenska städerna.

Är du intresserad av hur utbildning fungerar när det gäller små svenska öar och då i huvudsak på Gotland, samt vad det finns att göra där gällande arbeten efter skolan är klar, så är du den som ska ta dig tiden det tar att läsa vidare. Välkommen till steffen.se.