Högskolan på Gotland

Att tala om högskolan på Gotland blir oftast lite fel, då det handlar om en del av Uppsala Universitet. Naturligtvis är ett universitet även att betraktas som högskola, men när du ser till detta i de övriga delarna av landet så är högskola och universitet mera skilda än de blir på Gotland. Hur som helst finns det ett mycket bra campus som har skapats med hjälp av Uppsala Universitet, vilket gör att alla de som vill utbilda sig inom de olika kategorier som erbjuds, får bra förutsättningar för detta. Det betyder således att den som haruugotland intresse av de olika linjer som erbjuds, kommer att kunna bedriva all sin utbildning på Gotland.

När det ska ses lite närmare på vad Campus Gotland verkligen erbjuder så är det faktiskt ett ganska så brett spektrum för att vara placerat på en svensk ö. Här erbjuds utbildningar inom humaniora, juridik, teknik och naturvetenskap, samhällsvetenskap, speldesign, språk, utbildningsvetenskap och vårdvetenskap. De som håller i dessa utbildning är allt från vanliga utbildade lärare till avancerade forskare inom de områden som erbjuds. Detta betyder att du som vill vara den som väljer Campus Gotland för din utbildning, kommer att vara den som helt enkelt gör ett bra val.

På Campus Gotland kommer du som student att mötas av moderna och trivsamma lokaler, där du har tillgång till all den kunskap och alla de olika läromedel som behövs. Något som gör detta lite mindre campus så bra, är också att det bli en plats där ett mindre antal studenter vistas. Detta gör då att det är enklare att få en trivsam gemenskap, där detta kan leda till mycket nära och bra kontakter för det framtida yrkeslivet. Kanske är det så att du som bor på Gotland och väljer detta lilla och trivsamma campus, får bättre förutsättningar att ge dig själv den utbildning du behöver i ditt framtida liv.